یزدفردا: مدیر کل حفاظت محیط‌ زیست استان یزد با اشاره به این که تخریب‌های زیست‌محیطی نتیجه توسعه‌های ناپایدار و سیاست‌گذاری‌های کوتاه‌مدت است، گفت: مشکلات حوزه محیط‌زیست، نتیجه نبود اخلاق زیست‌محیطی در میان مردم است.

به گزارش یزدفردا: با گذشت زمان، بحران‌های محیط‌زیستی در استان یزد و کشور شدت گرفته و پیامدهای این مشکلات در تمامی ابعاد زندگی مردم به چشم می‌خورد. کارشناسان معتقدند ریشه این بحران‌ها در نبود فرهنگ و اخلاق زیست‌محیطی در میان جامعه و تصمیم‌سازان است. در همین راستا، نشست مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد با فعالان محیط‌زیست استان، با موضوع تعیین نقشه راه برای فرهنگ سازی محیط زیست، صبح امروز، ۲۶ آذر ماه در سالن جلسات این اداره برگزار شد.

حسن اکبری، مدیرکل اداره حفاظت محیط‌زیست استان یزد در این نشست ضمن بیان اینکه مشکلاتی که امروز در حوزه محیط‌زیست مشاهده می‌شود، نتیجه نبود شکل‌گیری باور و اخلاق زیست‌محیطی در میان مردم است، گفت: تا زمانی که فرهنگ درستی در این زمینه ایجاد نشود، مشکلات زیست‌محیطی ادامه خواهند داشت.

وی تاکید کرد: تخریب‌های زیست‌محیطی نه‌ تنها ناشی از بی‌توجهی مردم، بلکه نتیجه توسعه‌های ناپایدار و سیاست‌گذاری‌های کوتاه‌مدت است.

اکبری با اشاره به وضعیت بحرانی برخی گونه‌های جانوری، گفت: ما در استان یزد شاهد انقراض یکی از زیباترین گربه‌سانان کشور، یعنی یوزپلنگ آسیایی بودیم.

وی با بیان اینکه این اتفاق تلخ و ناامیدکننده نشان‌دهنده ناکامی در حفاظت از سرمایه‌های طبیعی است، اظهار کرد: این روند تخریب تنها به یوزپلنگ محدود نمی‌شود و سایر گونه‌ها از جمله پلنگ، دیگر گربه‌سانان و حتی اکوسیستم‌های مهمی مانند کوهستان شیرکوه نیز در معرض خطر قرار دارند.

مدیرکل اداره حفاظت محیط‌زیست یزد اظهار کرد: اگر روند کنونی ادامه پیدا کند، ممکن است در آینده با یک بیابان مواجه شویم که تنها نشانه‌های آن دودکش‌های صنعتی و تخریب‌های زیست‌محیطی باشد و در چنین شرایطی، رفاه و آسایش برای نسل‌های آینده غیرقابل‌ تصور خواهد بود.

اکبری اظهار کرد: افزایش آلودگی‌های صنعتی و بی‌توجهی به ظرفیت‌های زیست‌محیطی، استان یزد را با رشد بیماری‌هایی مانند سرطان و دیگر عوامل مرگ‌ومیر مواجه کرده است.

وی گفت: با وجود تلاش‌های گسترده محیط‌زیست استان از جمله بیش از دو هزار نمونه‌برداری و صدها اخطار زیست‌محیطی، این معضل همچنان پابرجاست، زیرا باور عمومی به اهمیت این مسائل شکل نگرفته است.

مدیرکل اداره حفاظت محیط‌زیست یزد با بیان این که تنها راه‌ حل نجات محیط‌زیست، نهادینه کردن یک فرهنگ زیست‌محیطی پایدار در سطح جامعه است، گفت: این امر نیازمند یک حرکت جهادی و فراگیر است.

اکبری با اشاره به اینکه تمرکز ویژه بر نسل‌های آینده از ضروریات است، گفت: اگر کودکان امروز به درستی آموزش ببینند، می‌توان امیدوار بود که در آینده، تصمیم‌سازان بهتری برای حفاظت از محیط‌زیست داشته باشیم. با این حال، نباید از افراد بزرگسال غافل شویم، زیرا همین افراد ممکن است در آینده مسئولیت‌های کلیدی برعهده داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها، احترام به طبیعت و مدیریت زباله به یک فرهنگ تبدیل شده است، اظهار کرد: این در حالی است که در استان یزد همچنان شاهد رفتارهای نادرستی مانند پرتاب زباله از خودروها و مصرف بی‌رویه پلاستیک هستیم.

وی افزود: ما باید از این تجارب استفاده کنیم و تغییرات مشابهی را در استان و کشور خود اعمال کنیم.

مدیرکل اداره حفاظت محیط‌زیست یزد اظهار کرد: لازم است در تمامی شهرستان‌ها و حتی روستاها، شبکه‌هایی از معلمان، دانش‌آموزان، کشاورزان و دیگر گروه‌های اجتماعی ایجاد شود تا این افراد به‌عنوان سفیران زیست‌محیطی فعالیت کنند. اگر این شبکه‌ها به درستی شکل بگیرند و آموزش‌های هدفمندی ارائه شود، می‌توان امیدوار بود که در افقی سه تا پنج‌ ساله، آگاهی عمومی افزایش یابد و رفتارهای زیست‌محیطی اصلاح شوند.

اکبری در پایان با بیان اینکه که اگر این برنامه‌ها به‌درستی طراحی و اجرا شوند، سرمایه‌های طبیعی باقی‌مانده برای نسل‌های آینده حفظ خواهد شد، گفت: این کار مستلزم برنامه‌ریزی، هزینه و مشارکت همه‌جانبه جامعه است.

در ادامه این نشست، همیاران و فعالان حوزه محیط‌زیست، به ارائه نظرات و پیشنهادات خود در رابطه با آموزش و فرهنگ‌سازی در حوزه محیط‌زیست پرداختند.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا